Bilgi, Beceri, Eğlence ve daha fazlası..
Ancak bize sürekli gelen sorulardan biri hafta sonları, aileleriyle gelen çocuklar için eğitim etkinliklerimizin ne zaman başlayacağı sorusuydu. Geçen sene, Keşif Bahçemizin açılışından sonra, bahçenin hedef kitlesi olan 3-9 grubu çocuklarla bu alanda eğitim etkinlikleri düzenlemiştik.
2010 yılında başlayan bu etkinlikler yenileyerek ve çoğaltarak devam edecek. Buna ek olarak, daha geniş bir yaş grubunu hedef alan ve çevre eğitimi konusuna gönül vermiş eğitmenlerle bir dizi çocuk atölyesi de başlatıyoruz.
Çocuklar için hafta sonları düzenleyeceğimiz atölye çalışmalarından bazılarının adları şöyle; “Ağaçların Boyları Nasıl Hesaplanır”, “Rölyef Atölye Çalışması”, “Deneylerle Keşif”, “Atık Sanat Olunca”,“Organel Avı”, “Çim Adam Yapalım”, “Ben Kimim?”, “Solucanlar İş Başında”, “Alçı Boyama Atölye Çalışması”, “Minik Bahçıvanlar”, “Kağıt Yapalım”, “Bitkilerin Kralı”, “Origami Atölyesi”, “Benim Çiçeğim”.
Ayrıca Bahçemizin bir başka adası 2011 yılı nisan ayı itibariyle ziyarete açıldı. Arboretum Adası çocuklar için bir keşif adası olacak. Yeni adamızda “Teşhis Yolu” oyunu hazırlandı. Bu oyunla hem eğlenecek hem de bir botanikçi gibi bitki teşhis etmeyi öğrenecekler. Bu oyun herkese açık olmakla birlikte eğer 9 - 14 yaş aralığında iseniz tam size göre.
Etkinlikler hakkında daha fazla bilgi almak için: ETKİNLİK TAKVMİ

Giresun Üniversitesi ve Türk Ocakları Giresun Şubesinin ev sahibi oldukları "İstanbul' da Bahçe ve Çiçek" sergimizin açılışı, 04 Ocak 2012 Salı günü saat 14:00’da, kale mevkiindeki Rektörlük Binası’nda, Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN tarafından yapıldı.
Ataşehir'deki yeni giriş kapısı ve otoparka ulaşım krokisi için lütfen 
Bahçemizi daha yakından takip etmeye ne dersiniz?
Bahçemiz hafta içi ve hafta sonu sabah 9:30'da açılıp, gün batımından yarım saat önce kapanır.
