NGBB'de Uygulamalı Ders

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, bir grup üniversite öğrencisinin uygulama alanı oldu. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü
2. sınıf öğrencileri; Bölüm Başkanı Prof.Dr. Aslı B. Korkut ve Yrd.Doç. Dr. Murat Özyavuz'un “Dendroloji I-II” dersleri kapsamında, NGBB'de uygulamalı ders yaptı. Programın içeriği, bitkileri tanımak - değer lendirmek ve çit bitkileri, kurakçıl peyzaj, arboretum gibi konularda bitkisel tasarım çalışmalarının ye rinde görülmesi şeklinde belirlenmişti. 0
Konuk üniversite grubuna öncelikle, NGBB Bahçe ‹şleri Sorumlusu Prof.Dr. Rahim Anşin tarafından, NGBB'nin tarihçesine ilişkin bilgi verildi. Daha sonra, NGBB adaları, bitki koleksiyonları, koruma projeleri, önemli peyzaj öğeleri ve bitki teşhisleri hakkında uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi. Derslerde teorik olarak görülen birçok konunun, NGBB'de uygulamalı biçimde ele alınmasının olumlu sonuçları, öğrencileri mutlu etmişti. Bu nedenle etkinliğin sonunda, çalışmanın her yıl düzenli olarak sürdürülmesine ilişkin görüşler paylaşılarak veda edildi.
(Rahim Anşin / Murat Özyavuz)






İstanbul’da çok yönlü işleve sahip yeşil alan oluşturan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, aynı zamanda botanik konusunda araştırma, eğitim, öğretim çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen önemli etkinliklerden biri olan "TÜBİTAK Doğa Şenliği", bu yıl ikinci kez düzenleniyor.
NGBB'de Doğal Alan bitkileri çiçeklendi. Bu dönemde özellikle geyik lalesi (Tulipa orphanidea), gavurbaşı (Muscari armeniacum), burçak (Lathyrus undulatus), karabaşotu (Lavandula stoechas ssp. stoechas) bitkilerini çiçekte gözlemlemek mümkündür. Ziyaretçilerimizi Ertuğrul Adasında'ki NGBB Doğal Alan Koleksiyonu'na bekliyoruz.
Bahçemizi daha yakından takip etmeye ne dersiniz?
NGBB'de, kurulduğundan bugüne kadar otoyol üzerinde bulunan ziyaretçi girişi, yeniden düzenlendi.