İstanbul'da Bahçe ve Çiçek Sergisi Trabzon'daydı

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan sergi, Türk kültür ve yaşamında çiçek ve bahçenin önemini anlatan ve bunun sanat eserlerine yansımasını konu alan, açıklamalı metinlerle destelenen 152 tablodan oluşmaktadır.
Açılışta, fotoğraf sanatçısı ve sergi koordinatörü Kenan KAYA, vakfın ve botanik bahçesinin çalışmaları hakkında bilgi vererek serginin hazırlanmasındaki amacı anlattı.
Sergiye ev sahipliği yapan Türk Ocakları Trabzon Şubesi başkanı Prof. Dr. Mithat Kerim ARSLAN; “Kültürümüzün yaşatılmasına katkı sağlayan sergiyi Trabzon'da ki sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını” belirtmesinin ardından,Trabzon vali yardımcısı Aziz Mercan,Trabzon Belediyesi başkan yardımcısı Hüseyin Turan ve iL Kültür ve Turizm müdürü İsmail Kansız ile birlikte kurdeleyi keserek açılışı yaptılar.






İstanbul’da çok yönlü işleve sahip yeşil alan oluşturan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, aynı zamanda botanik konusunda araştırma, eğitim, öğretim çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen önemli etkinliklerden biri olan "TÜBİTAK Doğa Şenliği", bu yıl ikinci kez düzenleniyor.
NGBB'de Doğal Alan bitkileri çiçeklendi. Bu dönemde özellikle geyik lalesi (Tulipa orphanidea), gavurbaşı (Muscari armeniacum), burçak (Lathyrus undulatus), karabaşotu (Lavandula stoechas ssp. stoechas) bitkilerini çiçekte gözlemlemek mümkündür. Ziyaretçilerimizi Ertuğrul Adasında'ki NGBB Doğal Alan Koleksiyonu'na bekliyoruz.
Bahçemizi daha yakından takip etmeye ne dersiniz?
NGBB'de, kurulduğundan bugüne kadar otoyol üzerinde bulunan ziyaretçi girişi, yeniden düzenlendi.